Deca izbodena nožem; Predsednik u šoku; Pojavio se snimak hvatanja napadača FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 08.Jun.2023, 11:07

Deca izbodena nožem; Predsednik u šoku; Pojavio se snimak hvatanja napadača FOTO/VIDEO

Četvoro dece je izbodeno nožem u napadu koji se dogodio u parku na jezeru Ansi, na jugoistoku francuske, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova.

Napad se dogodio jutros oko 09:45, javlja BBC.

Prema rečima ministra, napadač je savladan i uhapšen. Takođe, kako je rekao troje dece je teško povređeno.

Nakon nekoliko sati nagađanja koliko je tačno dece povređeno, francuski mediji su preneli saopštenje policije koja je kavela da je povređeno četvoro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dece, kao i jedna odrasla osoba.

Tri žrtve su životno ugrožene, prenose agencije, po britanskoj agenciji Rojters radi se o troje dece, a po francuskoj novinskoj agenciji AFP o dvoje dece i odrasloj osobi.

Deca su stara oko tri godine.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin objavio je na Tviteru da je napadač sirijski tražilac azila, ali je dodao i da tačne okolnosti napada nisu još jasne.

"Snage bezbednosti su poslate na mesto događaja", rekao je Darmanin.

Francuski predsednik Emanuel Makron napisao je na Tviteru da je napad nožem na decu čin "kukavičluka".

"Nacija je u šoku", dodaje Macron. "Naše su misli s povređenima kao i s njihovim porodicama i hitnim službama", dodao je.

olicija je objavila da je osumnjičeni Abdalmasih H., sirijski migrant koji je legalnim putem ušao u Francusku i koji je podneo zahtev za azil.

Društvenim medijima širi se snimak koji navodno prikazuje kako su roditelji nakon napada hvatali napadača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muškarac u Francuskoj nožem izbo osmoro dece: Tri detea u kritičnom stanju, napadač uhapšen

Izvor: Danas, 08.Jun.2023

Više dece je izbodeno nožem u napadu u parku u blizini jezera Ansi na jugoistoku Francuske, rekao je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin. On je potvrdio da je policija uhapsila počinioca.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.