Povici napadača pre pucnjave: Svi Jevreji moraju da umru

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povici napadača pre pucnjave: "Svi Jevreji moraju da umru"

Napadač koji je pucao u sinagogi u američkom gradu Pitsburgu identifikovan je kao Robert Bouvers (46), ubio je 11 osoba, a šest ranio.

On je jutros po lokalnom vremenu uleteo u sinagogu i otvorio vatru uz povike "svi Jevreji moraju da umru".

U sinagogi je u trenutku napada bilo oko 100 ljudi.

Kad se pojavila policija, Bouvers je nastavio da puca i tom prilikom ranio četvoricu policajaca. Nakon razmene vatre se predao i trenutno je u pritvoru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pošto je identifikovan, američki mediji su s društvene mreže Gab, koja služi kao svojevrsni Tviter za pripadnike američke ekstremne desnice, izneli niz podataka o njemu.

Bouvers je svoju poslednju poruku na Gabu objavio samo sat vremena pre napada a u njoj je naveo HIAS (jevrejska organizacija koja pomaže imigrantima) "dovodi osvajače koji ubijaju naše ljude".

"Ne mogu da sedim i gledam kako ubijaju moj narod. Idem unutra", dodao je, prenosi Index.hr.

Na profilu na ovoj društvenoj mreži je umesto svoje biografije napisao da su "Jevreji deca Sotone". Profil je posle napada obrisan sa Gaba.

Mediji prenose i da nije glasao za predsednika Donalda Trampa jer je verovao da je on previše blizak interesima Jevreja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.