Napad na turiste u Dagestanu, ubijena jedna osoba

Izvor: B92, 30.Dec.2015, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na turiste u Dagestanu, ubijena jedna osoba

Derbent -- Nepoznati napadač ubio je jednog, a ranio najmanje deset turista u tvrđavi Narikala koja se nalazi u Derbentu, gradu u ruskoj republici Dagestan.

Napad na severnom Kavkazu dogodio se u utorak uveče, u trenutku kada su se turisti nalazili na panoramskoj terasi tvrđave.

Policija je pronašla 67 čaura različitog kalibra, a prema prvim informacijama iz istrage, napadač je otvorio vatru na turiste sakriven u obližjoj šumi.

Lokalne vlasti su saopštile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da veruju da su za napad odgovorni militanti iz naoružanih bandi koji se svete stanovništvu koje uživa u novogodišnjim događajima.

Tvrđava Nari kala potiče iz osmog veka nove ere, u njoj se nalaze najstarija džamija, kao i najstarija medresa u Rusiji. Tvrđava je postala deo Rusije 1796. godine, posle rata sa Persijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napad na turiste u Dagestanu, jedna osoba poginula

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Dec.2015

Naoružani napadač pucao je na grupu posjetilaca na istorijskoj tvrđavi u Derbentu u ruskoj repubici Dagestan, usmrtivši jednu osobu i ranivši 11 ljudi, rekao je danas izvor iz Ministarstva zdravlja..."U oružanom napadu koji se dogodio sinoć povrijeđeno je 12 osoba, od kojih je jedna umrla", prenijela...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.