Napad na turiste, šestoro ranjeno

Izvor: Press, 04.Avg.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na turiste, šestoro ranjeno

Najmanje šest osoba je danas ranjeno u napadu talibanskih ekstremista na grupu turista u provinciji Herat na zapadu Avganistana, saopštili su zvaničnici.
AP Photo/Melad Hamedi
Najmanje šest osoba je danas ranjeno u napadu talibanskih ekstremista na grupu turista u provinciji Herat na zapadu Avganistana, saopštili su zvaničnici.
Turiste je pratio avganistanski vojni konvoj.
Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << AFP napominje da talibani nisu zvanično preuzeli odgovornost za napad, kao i da nije poznato iz kojih zemalja su turisti.
"Talibani su napali konvoj iz zasede", rekao je predstavnik lokalnih vlasti u Herat.
Napad se odigrao u vreme kada su talibani pojacali "letnju ofanzivu" posle kratkog zatišja tokom Ramazana, koji je završen početkom jula.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na turiste u Avganistanu, 11 ranjenih

Izvor: RTS, 04.Avg.2016

. Najmanje 11 osoba je ranjeno u napadu talibanskih ekstremista na grupu turista u provinciji Herat na zapadu Avganistana, saopštili su zvaničnici. Nemački "Bild", pozivajući se na predstavnike vojske, navodi da među turistima ima nekoliko Nemaca i Amerikanaca, kao i državljana drugih zemalja.

Nastavak na RTS...

U napadu islamista ranjeni turisti u Avganistanu!

Izvor: Večernje novosti, 04.Avg.2016

Najmanje šest osoba je ranjeno danas u napadu talibanskih ekstremista na grupu turista koje je pratio avganistanski vojni konvoj KABUL - Najmanje šest osoba je ranjeno danas u napadu talibanskih ekstremista na grupu turista koje je pratio avganistanski vojni konvoj.Konvoj je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.