Napad na rezidenciju u Ovbali Slonovače

Izvor: RTS, 09.Apr.2011, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na rezidenciju u Ovbali Slonovače

Rezidenciju francuskog ambasadora u Obali Slonovače pogodila dva minobacačka projektila. Jedna raketa ispaljena sa pozicija gde su snage bivšeg predsednika Lorana Gbagboa koji odbija da izađe iz bunkera u pored francuske Ambasade.

Francuska ambasada u Obali Slonovače saopštila je, da su rezidenciju ambasadora u toj zemlji pogodila dva minobacačka projektila i da je jedna raketa ispaljena sa pozicija gde su snage bivšeg predsednika Lorana Gbagboa.

Gbagbo odbija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da izađe iz bunkera u svojoj rezidenciji pored francuske Ambasade. Navodi se da rezolucija UN dopušta Francuskoj da uništi oružje upotrebljeno za napad na ambasadu.

U međuvremenu, šef mirovnih operacija u UN Alan le Roj, rekao je da je ranija ponuda trojice Gbagboovih generala da se predaju bio samo "trik" i kupovina vremena.

Ujedinjene nacije saopštile su da su njihovi istražitelji u poslednja 24 sata, na tri lokacije na zapadu Obale Slonovače, pronašli još preko 100 beživotnih tela.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.