Napad na policijsku stanicu u Iranu: Ubijeno 11 osoba VIDEO

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 09:17

Napad na policijsku stanicu u Iranu: Ubijeno 11 osoba VIDEO

Članovi separatističke grupe ubili su noćas 11, a ranili više ljudi u napadu na policijsku stanicu na jugoistoku Irana, javila je državna televizija.

Do napada je došlo u gradu Rask, oko 1.400 kilometara jugozapadno od Teherana.

Zamenik guvernera provincije Sistan i Beludžistan, Ali Reza Marhemati izjavio je da su u napadu poginuli i povređeni visokorangirani pripadnici policije i vojske, a da je policija ubila nekoliko napadača, prenosi AP.

Državna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iranska televizija je za napad okrivila separatističku grupu Jaiš al-Adl, koja je 2019. gidine preuzela odgovornost za samoubilački napad na autobus u kojem je ubijeno 27 pripadnika iranske Revolucionarne garde.

Poslednjih meseci militanti i male separatističke grupe u tom pretežno sunitskom regionu izvele su više napada na policijske stanice.

Provincija Sistan i Beludžistan jedna je od najnerazvijenijih oblasti Irana.

U njoj je došlo do žestokih gušenja protesta koji su širom Irana izbili u septembru 2022. zbog smrti 22-godišnje Mahse Amini u policijskom pritvoru, nakon što je bila privedena zbog navodno nepropisnog nošenja hidžaba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Separatisti u Iranu izvršili napad na policijsku stanicu: Ubijeno 11 osoba - nekoliko ranjeno!

Izvor: 24sedam.rs, 15.Dec.2023

Do napada je došlo u gradu Rask, oko 1.400 kilometara jugozapadno od Teherana

Nastavak na 24sedam.rs...

Napadnuta policijska stanica u Iranu, militanti ubili 11 pripadnika obezbeđenja

Izvor: Danas, 15.Dec.2023

Balučki militanti napali su policijsku stanicu u jugoistočnom Iranu u petak rano ujutro, pritom ubili 11 pripadnika obezbeđenja i ranili još nekoliko, objavila je državna televizija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.