Napad na osnovnu školu u Nigeriji, četiri nastavnika povređena

Izvor: Blic, 13.Mar.2013, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na osnovnu školu u Nigeriji, četiri nastavnika povređena

U napadu na osnovnu školu u nigerijskom severnom gradu Kano danas je teško povređeno četvoro nastavnika, a nijedno od prisutne dece nije povređeno, saopštila je policija.

Napadači su do škole stigli na motorciklima, a na meti su im, kako navodi policija, bili direktor škole i još tri nastavnika.

"Oni su naterali nastavnike da legnu na zemlju, onda su se čuli pucnji i svi su potrčani da se sklone na sigurno", rekao je svedok napada Huva Džindžiri, koji radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao trgovac u školskim prostorijama.

Niko nije preuzeo odgovonost za napad, mada su pripadnici islamističke grupe Boko Haram glavno osumnjičeni, navela je agencija Rojters.

Islamisticka grupa Boko Haram propagira da je zapadno obrazovanje grešno, pa su zato škole često na meti njihovih napada u Nigeriji.

Povezane vesti: Petoro ubijeno u napadima na severu Nigerije U okršaju vojske i ekstremnih islamista u Nigeriji 14 mrtvih Grupa od 15 hrišćana ubijena na severoistoku Nigerije Nigerija: Islamisti ubili 15 ljudi U napadu na selo u Nigeriji ubijeno pet hrišćana

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.