Napad na nemački konzulat u Avganistanu, ima mrtvih

Izvor: B92, 10.Nov.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na nemački konzulat u Avganistanu, ima mrtvih

U snažnoj eksploziji i napadu na nemački konzulat u avganistanskom gradu Mazar i Šarifu, poginula je jedna osoba, a ranjeno 29, saopštili su zvaničnici.

Avganistanski zvaničnici su potvrdili da je u konzulatu došlo do napada.

Nemački ambasador u Avganistanu Valter Hasman je ranije je rekao da je “incident u toku“ i da nema drugih detalja, javlja AP.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, prenosi AFP.

"Automobil bomba koji je vozio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samoubica zakucao se u zid nemačkog konzulata u tom gradu", rekao je šef lokalne policije.

Očevici navode da se začula jaka eksplozija u blizini konzulata i da su popucali prozori u okolnim zgradama.

Nemačka ima 938 vojnika koji su pozicionirani u Avganistanu, a većina njih su deo NATO bezbednosne misije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNAŽNA EKSPLOZIJA Talibani napali nemački konzulat u Avganistanu

Izvor: Blic, 10.Nov.2016

U snažnoj eksploziji i napadu na nemački konzulat u avganistanskom gradu Mazar i Šarifu, večeras je poginula jedna osoba, a ranjeno 29, saopštili su zvaničnici...More on tonight's #Taliban attack on the German consulte in Mazar-i-Sharif, Afghanistan https://t.co/LjQzCU3SY8 pic.twitter.com/RaahDOYUIH..Odgovornost...

Nastavak na Blic...

Napad na nemački konzulat u Avganistanu, pucnjava u toku

Izvor: Vesti-online.com, 10.Nov.2016

U snažnoj eksploziji i napadu na nemački konzulat u avganistanskom gradu Mazar i Šarifu, poginula je jedna osoba, a ranjeno 29, saopštili su zvaničnici...Avganistanski zvaničnici su potvrdili da je u konzulatu došlo do napada, kao i da je u toku pucnjava...Nemački ambasador u Avganistanu Valter...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.