Napad na hotel Interkontinental u Kabulu

Izvor: VOA, 21.Jan.2018, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na hotel Interkontinental u Kabulu

Grupa teško naoružanih napadača, uključujući I bombaše samoubice, upala je u hotel Interkontinental u Kabulu, a prema izveštajima ima žrtava. Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana Nadžib Daniš rekao je da su četvorica napadača ušla u hotelsku kuhinju I zapalila je pre nego što su ušli u prostor u kojem borave gosti. Daniš nije potvrdio izveštaje o žrtvama. Luksuzni hotel u Kabulu je I inače dobro obezbeđen jer je napadnut I 2011. kada je poginulo najmanje 20 ljudi. Taj napad izveli su Talibani. Za ovaj napad još niko nije preuzeo odgovornost. Ipak, poznato je da organizacija bliska Talibanima, mreža Hakani, često izvodi takve napade.    

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraj opsade u Kabulu, specijalci ubili poslednjeg od tri napadača

Izvor: RTS, 21.Jan.2018

Avganistanske specijalne snage ubile su poslednjeg od tri napadača koji su u subotu upali u kabulski hotel "Interkontinetal" i okončale su opsadu tog hotela, tokom koje je ubijeno najmanje pet talaca i ranjeno šest osoba, prenosi Rojters. Talibani preuzeli odgovornost za napad. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.