Napad na B92, povređeni policajci

Izvor: B92, 28.Sep.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na B92, povređeni policajci

Grupa od oko 30 huligana napala je zgradu B92 i policiju koja je obezbeđivala prostor u Bulevaru Zorana Đinđića. U napadu su povređena dva policajca.

Povređeni policajci su prevezeni na VMA i za sada se ne zna stepen povreda koje su zadobili.

Jedan policajac je zadobio povrede glave i ostao bez dela kose zbog udarca koji je zadobio udarcem tvrdim predmetom u glavu, a najverovatnije je to bio kanister dimne bombe ili baklja.

Drugog policajca su huligani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fizički napali i pogodili su ga kamenom u glavu.

Premijer Srbije je rekao da policija radi na ovom slučaju i da policija ima snimke napada.

U Bulevaru Zorana Đinđića od jutros se nalazi veći broj pripadnika policije, a grupa huligana se pojavila iznenada iz pravca Bulevara Mihajla Pupina.

Huligani su bacili više dimnih bombi, baklji i ostalih pirotehničkih sredstava na pripadnike policije na samom ulazu u zgradu u kojoj se nalazi B92.

Oko zgrade su se nakratko čule detonacije pirotehničkih sredstava,a video se gusti beli dim, teško se disalo, a nakon nekoliko minuta huligani su se razbežali i krenuli ka Merkatoru.

Za njima je odmah krenulo dvoje interventnih kola.

Na lice mesta je stigla i ekipa Hitne pomoći.

Zgrada B92 je konstantno, već više od 10 godina, u opasnosti, a danas je izvršen napad na slobodu govora, promociju tolerancije i različitosti, izjavio je Veran Matić, glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92, koji je bio u zgradi za vreme napada.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da policija radi na slučaju i da već ima snimke napada.

"Imamo snimke. Naravno da radimo na tome, završićemo taj posao kao i svaki drugi. Zaštitili smo i vašu kuću, a naravno da će odgovarati svi koji su kršili zakon, zna se kako se sa njima postupa", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o napadu na B92.

On je na konferenciji za novinare, održanoj povodom Prajda, istakao i da je tokom današnjeg dana policija obavila odličan posao, da su preduzete sve mere i da je država bila organizovana bolje nego ikada.

Danas je zabeleženo još nekoliko incidenata, koje je policija uspela da spreči. Tokom Prajda je napadnut i fotoreporter Blica.

Grupa navijača zapalila je oko 13:40 autobus u Južnom bulevaru, a u incidentu, na sreću, nije bilo povređenih.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Huligani napali B92, povređen policajac

Izvor: 24sata, 28.Sep.2014

Grupa od 20-ak huligana napala je zgradu B92 i policiju koja je obezbeđivala prostor u Bulevaru Zorana Đinđića. Jedan policajac je povređen...Huligani su bacili više dimnih bombi, baklji i ostalih pirotehničkih sredstava na pripadnike policije na samom ulazu u zgradu u kojoj se nalazi B92...Oko...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.