Napad mačem u crkvi: Poginula jedna osoba

Izvor: B92, 25.Jan.2023, 22:54

Napad mačem u crkvi: Poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula danas, a četiri su ranjene nakon što je muškarac sa katanom upao u crkvu u u mestu Alhersiras u regionu Kadiz u Španiji.

Poginuo je crkveni radnik, dok je teško povređen paroh kapele San Isidro, prenosi Mundo.

Nacionalna policija Španije saopštila je da je osumnjičeni za napad uhapšen.

Za sada su nepoznati motivi napada. Prema pisanju lista, muškarac marokanskog porekla ušao je naoružan u kapelu San Isidro, koja se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u jednom od najpopularnijih kvartova u gradu, i nakon svađe ranio a parohijskog sveštenika katanom. Nakon toga je otišao u glavni gradski hram, crkvu Nuestra Senjora de la Palma gde je ubio radnika crkve.

Policija navodi, da nije isključeno da je još nekoliko osoba povređeno u napadu. U međuvremenu, navodi se, policija je ogradila gradski trg Plaza Alta, najcentralniju tačku opštine Alhesiras gde je došlo do napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.