Izvor: Blic, 16.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružani muškarac ubio osam osoba u Tihuani

Naoružani muškarac ubio je osmoro ljudi, uključujući i tri viša policijska službenika i trogodišnjeg dečaka u Tihuani, javljaju svetski mediji.



Dvojicu policajaca ubio je, kako policija sumnja, profesionalni ubica, dok su prolazili pored tržnog centra u južnoj gradskoj opštini La Mesa, dok je treći policajac usmrćen u svojoj kući, zajedno sa ženom i devetogodišnjom ćerkom, saopštila je danas policija.

Još jedan čovek, njegova žena i trogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sin ubijeni su na spavanju, a policija je rekla da su stradali greškom, odnosno da su bili žrtve "zamene identiteta".

Policija sumnja da je isti čovek ubio svih osmoro ljudi.

Meksiko je, zbog povećanog broja narko ubistava prošle nedelje, poslao stotine policajaca i pripadnika vojnih snaga u Tihuanu, koja se nalazi nedaleko od San Dijega.

Tihuana je najveći grad u meksičkoj državi Baha Kalifornija, koja je 2007. bila jedna od država sa najviše nasilja u Meksiku, jer se u njoj desilo više od 400 ubistava povezanih sa drogom.

"Znamo da je ovo rat i da moramo svaki dan u njemu da pobeđujemo", rekao je guverner Hoze Gvadalupe Osuna.

Predsednik Meksika Felipe Kalderon bori se protiv organizovanog kriminala otkada je došao na vlast pre godinu dana i do sada je poslao više od 25.000 vojnika i pripadnika federalne policije u najproblematičnije delove zemlje.

Samo u ponedeljak, 17 ljudi je pronađeno mrtvo širom zemlje, u zločinima povezanim sa drogom, javili su meksički mediji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.