Izvor: Piplmetar.rs, 24.Okt.2023, 01:31

Naoružani do zuba, oči im se jedva vide: Pogledajte borce Hamasa kako vode taoce

Pre izraelske vojske brigu o taocima preuzeli su volonteri Crvenog krsta

Foto: Tanjug/AP


Nurit Kuper (79) i Jahved Lifšic (85), koje su 17 dana bile taoci Hamasa u ponedeljak uveče su puštene i o njima je sada preuzele brigu izraelska vojska.
Hamas je prethodno predao dve starije žene volonterima Crvenog krsta, koji su ih, kako navode mediji, sproveli do prelaza Rafa na granici Gaze i Egipta.
Na fotografijama koje su objavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << vidi se kako do zuba naoružani borci, kojima se lice uopšte ne vidi, vode žene ka volonterima. Na jednoj slici se vidi kako se jedna od žena rukuje sa pripadnikom Hamasa, a potom volonteri preuzimaju brigu o dve žene i vode ih na sigurno.
Odmah po oslobađanju obaveštene su porodice ove dve bake, koje jedva čekaju njihov povratak.
Danijel Lifšic je rekao da jedva čeka da vidi svoju baku Jahved. Nažalost, o njegovom dedi, za kojeg se veruje da je i dalje zatočenik u Gazi, baš kao i suprug spasene Nurit, i dalje se ništa ne zna.
Podsetimo, Hamas je oteo više od 200 ljudi u napadu 7. oktobra na izraelske zajednice na jugu zemlje.
U petak su na slobodu pušteni majka i ćerka, američki državljani.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Hamas pustio dvije izraelske taokinje (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2023

Dvije Izraelke koje je zatočio i kao taoce držao militantni palestinski pokret Hamas puštene su iz Pojasa Gaze, potvrdili su kancelarije izraelskog premijera i Međunarodnog odbora Crvenog krsta (ICRC).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.