Naomi Kempbel u Haškom tribunalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2010, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naomi Kempbel u Haškom tribunalu

LONDON - Svi britanski listovi, među njima i "Tajms", beleže vest da će poznata manekenka Naomi Kempbel morati da se pojavi pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu u ulozi svedoka na suđenju bivšem liberijskom predsedniku, Čarlsu Tejloru.

Naomi Kempbel je videla mnogo sudnica, ali se nikad nije pojavila pred sudom Ujedinjenih nacija za ratne zločine, piše "Tajms".

Tužioci traže da ona svedoči o tvrdnjama da je na poklon primila ogroman tzv. "krvavi dijamant" od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaljubljenog liberijskog predsednika posle večere koju je priredio bivši predsednik Južne Afrike Nelson Mandela 1997. godine.

Takve tvrdnje je iznela glumica Mija Farou, koja je, takođe, prisustvovala večeri, preneo je Bi-bi-si.

Ona je rekla da joj je Naomi Kempbel ispričala kako su joj posle te večere dva predstavnika gospodina Tejlora kucala na vrata i dala joj dijamant i kako je manekenka rekla da će ga pokloniti fondaciji Nelsona Mandele za decu.

Fondacija kaže da joj nije poznato da je dobila takav poklon, piše "Tajms".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.