Naoblačenje kreće ujutru od severa, stiže do ostatka Srbije

Izvor: B92, 04.Maj.2020, 22:59

Naoblačenje kreće ujutru od severa, stiže do ostatka Srbije

U Srbiji će u utorak ujutro biti pretežno sunčano, u centralnim i južnim krajevima ponegde sa slabim prizemnim mrazem a naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

Naoblačenje će pre podne zahvatiti severne delove zemlje, tokom dana će se proširiti na zapadne i centralne, a uveče i u toku noći i na ostale krajeve, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku noći na višim planinama kiša će preći u susnežicu i sneg. Duvaće umeren severozapadni vetar, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom dana ponegde i jak. Jutarnja temperatura kretaće se od tri stepena Celzijusa na jugu do 11 stepeni na istoku Srbije, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

U Beogradu će sutra ujutru biti pretežno sunčano, pre podne se očekuje naoblačenje, tokom dana sa kišom i pljuskovima uz više padavina uveče i u toku noći. Duvaće umeren severozapadni vetar, tokom dana povremeno i jak. Jutarnja temperatura će biti oko devet stepeni, najviša dnevna 22 stepena.

U Srbiji će u sredu biti hladnije i vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Na severu će biti pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno. U ostalim krajevima ujutru i pre podne će biti oblačno sa kišom, na višim planinama sa snegom, posle podne i uveče se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U četvrtak će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. U petak i za vikend pretežno sunčano i toplije. Početkom sledeće nedelje se očekuje prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom, u košavskom području i sa pojačanim jugoistočnim vetrom.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za utorak, 5. maj 2020. godine:

Očekuju se nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i reumatičarima. Кao meteoropatske reakcije mogući su bolovi u mišićima i razdražljivost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.