Namirnice koje mogu dovesti do nadutosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namirnice koje mogu dovesti do nadutosti

Nadutost želuca je stanje koje pogađa većinu ljudi u nekom trenutku njihovog života. Ovo stanje može biti poprilično neugodno iskustvo, a nadutost može biti uzrokovana konzumiranjem određene hrane, ali i prebrzim i prekomernim unošenjem iste u organizam.

Stručnjaci tvrde da postoji rizik od nadutosti želuca ukoliko redovno jedete karfiol. Konzumiranje velike količine karfiola tokom obroka moglo bi dovesti do privremenog oticanja stomaka, prema medicinskom portalu Medical >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << News Today.

Naime, karfiol spada u red namirnica koje su izuzetno teške za varenje. Međutim, stručnjaci savetuju da biste mogli umanjiti bol u stomaku ili nadutost ukoliko karfiol dobro skuvate.

"Nadutost je stanje kada stomak postane otečen, što se često može pojaviti nakon obroka. Ljudi koji su često naduti primietili su da je ovo stanje povezano s konzumacijom tačno određenih namirnica. Sezonsko povrće je zdrava hrana koja sadrži mnoge esencijalne hranjive sastojke, uključujući vitamine C i K, vlakna i kalij. Međutim, ono može izazvati neke neželjene probavne simptome, uključujući i nadutost", stoji u studiji.

Takođe, možete biti izloženi riziku od nadutosti želuca i ako redovno jedete luk. Luk sadrži fruktane, rastvorljiva vlakna koja su takođe teška za probavu. Isto tako, nadutost može biti uzrokovana konstipacijom, sindromom iritabilnog creva ili čak gutanjem previše vazduha. Ona može biti uzrokovana i nekim ozbiljnijim stanjima, uključujući kod žena rak jajnika ili rak creva, prenosi Daily Express.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

STVARA GASOVE: Ova namirnica važi za veoma ZDRAVU, ali može da napravi VELIKE PROBLEME!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2019

Nije prijatan osećaj!..Nadutost je neprijatno stanje koje muči mnoge ljude, a uzrok može biti konzumiranje određene hrane, ali i prebrzo ili preterano jedenje...Rizik od nadutosti želuca se pojačava sa konzumiranjem karfiola, tvrde naučnici. Naime, ako jedete velike količine karfiola tokom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.