Namaz od tikvica i rukole

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2018, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namaz od tikvica i rukole

Ovaj namaz od tikvica i rukole je zaista fenomenalan - svaki sendvič čini boljim, a testeninu ukusnijom i kremastijom!

Sastojci:

- 350 gr tikvica

-150 gr golica

- 90 gr rukole

-100 ml ulja od koštica grožđa

-1 ravna kašičica soli

-1 kašičica mirođije

- čen belog luka

Očišćene semenke bundeve staviti u cediljku, oprati pod mlazom vode i ocediti. Zatim ih staviti u suv tiganj i ispržiti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na srednjoj temperaturi (na skali od 1 do 6, na 4). Čim počnu da pucketaju, skloniti ih sa šporeta.

U zagrejan tiganj staviti ulje, dodati tikvice isečene na kolutove debljine 1 cm, posuti solju i mirođijom i pržiti dok tikvice ne budu mekane (oko 10 minuta). Skloniti sa šporeta, tikvice malo pomeriti u stranu, dodati sitno isečen beli luk i promešati. Rukolu staviti u cediljku, oprati pod mlazom vode i ocediti.

U blender staviti prvo tikvice sa belim lukom i semenke bundeve i izmiksati. Zatim dodati rukolu i ulje u kome su se tikvice pržile. Opet sve izmiksati da se dobije glatka smesa, pa staviti u teglicu. Koristiti za sendviče, bruskete, paste...

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.