Nama pripadaju BiH, Boka, Srem, Bačka i delovi Banata RATNOHUŠKAČKA PROVOKACIJA HRVATSKOG ADMIRALA

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2020, 18:47

"Nama pripadaju BiH, Boka, Srem, Bačka i delovi Banata" RATNOHUŠKAČKA PROVOKACIJA HRVATSKOG ADMIRALA

Lošo poznat po kontroverznim izjavama

Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) napravio je skandal izjavom da deo Srbije i cela Bosna i Hercegovina pripadaju Hrvatskoj.

- Ovo nema veze sa Drugim svetskim ratom, ali zna se da je cela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo. To je hrvatska zemlja. Neka bude jasno svima da je hrvatska zemlja i Boka Kotorska sve do Ulcinja i južno do Budve. Takođe, da Srbima ne govorim da su hrvatska zemlja Srem, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bačka i delovi Banata - dodao je Domazet-Lošo.

Objašnjavajući stavove, Lošo je naglasio da globalističkim levo-liberalnim centrima nisu interesantne levo liberalne političke stranke jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je otet hrvatskom narodu, uprkos još snažnoj emotivnoj vezi dela članstva i biračkog tela prema tom pokretu zbog formiranja hrvatske države.

Konačno da znamo šta sve spada pod hrvatske zemlje. pic.twitter.com/66yf2ctK6b

— Dejan Grubešić 🇷🇸 🇮🇱 (@pustinjak) May 18, 2020

Domazet-Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena "nikada žešćim velikosrpskim zahtevima i namerama čiji je eksponent Milorad Pupovac" i "nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima koji se jasno vide u udarima na katoličku crkvu u BiH".

On je admiral u penziji, a navodno je učestvovao u planiraju operacija "Bljesak", "Oluja" i "Južni potez".

Lošo je poznat po kontroverznim izjavama.

- Bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević je živ, a sanduk na njegovoj sahrani je bio prazan - rekao je svojevremeno Domazet-Lošo koji je pre tri godine bio savetnik tadašnje predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Šokantnu tvrdnju, tada kao član Veća za državnu sigurnost saradnik hrvatske predsednice, nedeljama je iznosio širom Hrvatske na predavanjima o Domovinskom ratu za profesore istorije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.