Nakon više od 30 sati okončan teroristički napad u Somaliji, ubijena 21 osoba, više ...

Izvor: Beta, 21.Avg.2022, 16:14

Nakon više od 30 sati okončan teroristički napad u Somaliji, ubijena 21 osoba, više ...

Tokom terorističkog napada u hotelu u somalijskom glavnom gradu Mogadišu ubijena je 21 osoba, a više desetina je ranjeno.Somalijskim snagama bezbednosti bilo je potrebno više od 30 sati da savladaju napadače koji su u petak uveče upali u hotel Hajat u Mogadišu.Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da je nastradala 21 osoba, a 117 je ranjeno od kojih je najmanje 15 u kritičnom stanju.Islamska ekstremistička grupa Al-Šabab preuzela je odgovornost za napad.Ovo je prvi veliki teroristički napad u Mogadišu otkako je novi lider Somalije Hasan Šeik Mohamud preuzeo vlast, u maju ove godine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Talačka kriza u hotelu "Hajat" u Mogadišu trajala 30 sati - više od 20 mrtvih i 100 povređenih

Izvor: RTS, 21.Avg.2022

Somalske snage bezbednosti okončale su talačku krizu u hotelu u Mogadišu nakon 30 sati borbi. Više od 20 ljudi je ubijeno, a desetine talaca su oslobođene, saopštile su vlasti te zemlje. . Elitne oružane snage Somalije borile su se sa militantima povezanim sa Al Kaidom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.