Nakon važnog razgovora, Putin šalje pomoć  Americi za borbu protiv korone: Ruski avion spreman da krene!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon važnog razgovora, Putin šalje pomoć Americi za borbu protiv korone: Ruski avion spreman da krene!

Dvojica lidera razgovarali su telefonom u ponedeljak

Teretni avion napunjen medicinskim potrepštinama i zaštitnom opremom mogao bi da krene za SAD do kraja današnjeg dana, saopštio je Kremlj nakon telefonskog poziva američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina.

O pitanjima vezanim za zaštitnu opremu vođen je razgovor između dvojice lidera u ponedeljak, pri čemu je Putin pitao treba li SAD pomoć, a Tramp prihvatio, rekao je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika Dmitrij Peskov novinarima u utorak.

Moskva je predložila pomoć ali očekuje da će SAD vratiti uslugu ako bude potrebno, ukoliko proizvođači medicinske i zaštitne opreme dostignu potražnju, rekao je Peskov.

- Trenutna situacija utiče na sve bez izuzetka i globalne je prirode - rekao je Peskov.

Tramp je u ponedeljak novinarima na konferenciji za štampu Bele kuće rekao - Rusija nam je poslala veoma, veoma veliku količinu, medicinske opreme, što je bilo vrlo lepo.

Komentar je ostavio sve zamišljene, jer izgleda da niko u SAD nije ništa znao o dotičnom avionu. Izgleda da je američki predsednik pominjao pomoć koja je dogovorena u telefonskom pozivu kao nešto što se već dogodilo.

Zvanični podaci pokazuju da je SAD najteže pogodila pandemiju Covid-19, sa gotovo 175.000 potvrđenih slučajeva i 3.416 smrtnih slučajeva od utorka popodne - nadilazeći Kinu, gde je zaraza nastala u decembru, Italija i dalje ima najveću smrtnost u svetu , u 12.428.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.