Nakon tragičnih događaja u Srbiji podignut stepen aktivnosti MUP-a u Republici Srpskoj

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 17:48

Nakon tragičnih događaja u Srbiji podignut stepen aktivnosti MUP-a u Republici Srpskoj

Ministar unutrašnjih poslova RS, Siniša Karan, izjavio je danas da, posle tragičnih događaja u Srbiji, javnost u Republici Srpskoj ne treba da bude zabrinuta.

On je najveo da je podignut stepen aktivnosti MUP-a posebno u oblasti visokotehnološkog kriminaliteta, maloletničke delinkvencije i narkomanije.

"MUP Srpske, nakon tragičnih dešavanja u Srbiji, pojačaće one mere koje je i do sada obavljao u saradnji sa drugim sektorima jer je reč o multisektorskom pristupu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naročito kada su deca u pitanju", naglasio je Karan.

On je dodao da će se, pre svega, razmisliti o ponovom uvođenju školskih policajca, koji su se pokazali kao jako dobri.

"MUP sa velikim brojem drugih sektora, resornih ministarstava, socijalnim ustanovama, školama, nastavnicima, lokalnim zajednicama već duži niz godina ima stalne projekte koji se odnose na edukaciju nastavnika, roditelja i đaka kada je reč, pre svega, o vršnjačkom nasilju, specifičnom segmentu maloletničke delinkvencije, opasnostima koje sa sobom nosi droga, oružje", rekao je Karan.

Karan je dodao da je prošle godine oko 300 pripadnika MUP-a u tom smislu edukovalo 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola, oko 700 nastavnog osoblja i roditelja, preneo je RTRS.

On je najavio i da će biti pojačana kontrola oružja streljačkih klubova i potvrdio da se u Republici Srpskoj ta kontrola vrši redovno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUP Srpske podigao stepen aktivnosti nakon tragedija u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2023, 09:41

Pojačano dežurstvo policajaca u školama s ciljem povećanja bezbednosti učenika i osoblja tokom nastave, jedna je od mera koje je predložila Vlada Republike Srpske, potvrdio je danas ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.