Nakon teške bolesti preminula novinarka Jasminka Kocijan

Izvor: Telegraf.rs, 20.Maj.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon teške bolesti preminula novinarka Jasminka Kocijan

Novinarka Jasminka Kocijan umrla je u 59. godini u Beogradu od posledica teške bolesti.

Rođena je 1959. godine u Zadru, a od detinjstva je živela u Beogradu. Završila je Fakultet političkih nauka.

Novinarsku i uredničku karijeru počela je i završila u Tanjugu.

Radila je i u agencijama Fonet i Beta. Bila je novinarka u "Nedeljnom Telegrafu", "Našoj Borbi", "Danasu", saradnik više listova i magazina iz regiona.

Radila je za TV produkciju VIN i kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << urednik na portalu nadlanu.com. Bila je i izveštač iz Medjunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

U svojoj bogatoj novinarskoj karijeri u kojoj je prolazila kroz sve turbulencije sa kojima su se suočavali medijski profesionalci od devedesetih do danas, radila je na poslovima novinara i urednika u skoro svim oblastima novinarstva, spoljnoj i unutrašnjoj politici, društvu, kulturi.

Zapaženo je izveštavala sa suđenja Slobodanu Miloševiću u Hagu. Bila je član UNS-a i NUNS-a.

Zajednički komemorativni skup posvećen novinarki Jasmini Kocijan biće održan u utorak 23. maja u 12.30 časova u beogradskom Medija centru.

Sahrana će biti istog dana u 14.30 na Novom groblju u Beogradu.

(Telegraf.rs/Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.