Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2023, 20:48

Nakon sudija i tužilaca, BiH tuže i stručni saradnici

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine utvrdio je da Zakon o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama BiH nije u skladu sa Ustavom BiH, zbog toga što ne sadrži odredbe o pravu na troškove smještaja i naknada za odvojeni život za stručno osoblje u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Sindikat: Spriječićemo diskriminaciju zaposlenih u pravosudnim institucijama

Izvor: Capital.ba, 28.Apr.2023, 10:51

BANJALUKA – Ustavni sud Republike Srpske utvrdio je da član Zakona o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Srpskoj, kojim je propisano da se u osnovnu mjesečnu platu uračunava i naknada za topli obrok, nije u saglasnosti sa Ustavom Srpske, jer predstavlja izvor nesigurnosti u primjeni...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.