Nakon što su brojali u stotinama: Drugi dan zaredom samo jedan smrtni slučaj u Španiji

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 19:45

Nakon što su brojali u stotinama: Drugi dan zaredom samo jedan smrtni slučaj u Španiji

Dnevni broj smrtnih slučajeva u Španiji je drugi dan zaredom samo jedan, nakon što su zdravstvene vlasti primenile novu metodologiju za računanje.

Podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je u proteklih sedam dana preminulo 38 ljudi, dok su pre mesec dana dnevni brojevi iznosili i više stotina, prenosi Rojters.

Vlada je upozorila da će podaci u narednim danima varirati, dok nova metodologija ne zaživi.

U Španiji je do sada potvrđeno ukupno 27.119 preminulih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 237.906 obolelih od koronavirusa.

Prema rečima ministra zdravlja Salvadora Ilje, od kada je Španija početkom maja počela da ublažava mere, pojavilo se nekoliko manjih žarišta.

Istakao je da su žarišta otkrivena na vreme i da su u ranoj fazi stavljena pod kontrolu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Španiji drugi dan zaredom samo jedan smrtni slučaj

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2020

MADRID - Dnevni broj smrtnih slučajeva od u Španiji je drugi dan zaredom samo jedan, nakon što su zdravstvene vlasti primijenile novu metodologiju za računanje novooboljelih i preminulih.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.