Nakon sastanka sa predstavnicima Centara za socijalni rad: Ovo je novina u socijalnoj karti Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon sastanka sa predstavnicima Centara za socijalni rad: Ovo je novina u socijalnoj karti Srbije!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević ocenio da će izradom registra socijalnih osiguranika pomoć države biti pravednije raspoređena

Socijalna pomoć biće pravednije i blagovremeno raspoređena, a neki koji je trenutno primaju, a ne bi trebalo, biće vidljivi i neće je dobijati, kada se uradi kompletan registar socijalnih osiguranika, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Zajednički ćemo raditi na izradi registra socijalnih osiguranika, gde ćemo kompletnom bazom, koja će biti uspostavljena ukrštanjem svih baza podataka iz države, dobiti informaciju o svakom socijalnom osiguraniku, tzv. socijalnu kartu - rekao je Ðorđević nakon sastanka sa direktorima Centara za socijalni rad i predsednicima opština iz cele Srbije.

Posle toga, smatra ministar, "sigurno će biti izvodljivo" da socijalna pomoć bude pravednije i blagovremeno raspoređena, te da u nekim slučajevima za nju neće biti potrebno administrativno vreme "koje se sada meri nedeljama", već će elektronskim putem biti brzo obrađena.

- Takođe, mislim da ćemo time da suzbijemo neke stvari koje se trenutno dešavaju, a to je da postoje neki navodno socijalni slučajevi koji primaju pomoć, a ne bi trebalo i u tom sistemu biće vidljivi i ubuduće u takvom sistemu neće je dobijati - rekao je Ðorđević.

Posebno je naglasio da će se, izmenom i dopunom zakona, uspostaviti mogućnost da kategorije stanovništva koje žive u ruralnim delovima, a imaju određenu imovinu, koja im prema sadašnjem zakonu ne dozvoljava primanje socijalne pomoći, te da će to ubuduće bti anulirano, da i oni mogu da je primaju.

- Nadam se da će posle uvođenja ove baze, to biti jednostavnije za te korisnike - rekao je Ðorđević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.