Nakon protesta, hapšenja i INTERVENCIJE SPECIJALACA: Davor Dragičević u BEKSTVU! Policija INTENZIVNO traga za njim! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2018, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon protesta, hapšenja i INTERVENCIJE SPECIJALACA: Davor Dragičević u BEKSTVU! Policija INTENZIVNO traga za njim! (FOTO)

Pripadnici policije Republike Srpske priveli su u Banjaluci nekoliko lica zbog kršenja zakona o javnom redu i miru prilikom protesta pod nazivom "Pravda za Davida", javljaju banjalučki mediji.

Kako navode, Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, je u bekstvu i policija za njim traga.

- Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična dela - saopštila je Policijske uprave Banjaluka.

Učesnici skupa prekinuli su, kako se dodaje, i prethodno zakazan koncert Harisa Džinovića, tako što su galamom, vikom, vređanjem, te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

- Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih dela - navodi se u saopštenju i dodaje da Davor Dragičević nije lišen slobode.

Suzana Radanović, majka nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića, objavila je ranije na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida" da je policija ponovo uhapsila njegovog oca Davora, koji je pozivao demonstrante da se vrate na proteste nakon intervencije specijalaca.

Građane Banjaluke i članove grupe "Pravda za Davida" koji su se u nedelju uveče okupili na Trgu Krajine u znak podrške porodici Davida Dragičevića, a potom tokom protestne šetnje prekinuli koncert Harisa Džinovića u tom gradu, specijalne snage MUP Republike Srpske potisnule su sa tog trga, pošto je isteklo vreme tokom kojeg je skup bio dozvoljen.

POLICIJA RASTJERALA ČLANOVE GRUPE PRAVDA ZA DAVIDA SA TRGA, UHAPŠENO VIŠE LICA https://t.co/yKlbZ3rvMz pic.twitter.com/ljTqVH7gZW

— Banjaluka24h.com (@banjaluka24h) December 30, 2018

- Skup je bio dozvoljen do 20 sati, pozivamo vas da se raziđete zbog vaše bezbednosti. Ako ne postupite tako biće upotrebljena zakonska sredstva - kazao je policajac putem megafona okupljenima demonstrantima, kojih je prema proceni izveštača tog sajta bilo oko 50 ljudi.

Davor Dragičević kazao je okupljenima nakon dolaska specijalca, a pre intervencije, da odu kući kako bi nešto pojeli, navodeći da će on ostati na Trgu Krajine.

RTRS je prenela da su demonstranti na parkingu ispred banjalučkog Muzeja savremene umetnosti gde je postavljena bina za planirane koncerte, sprečili koncert Harisa Džinovića. Navodi se da su tu su uz povike i uvrede učesnici protesta prvo prekinuli muziku, nakon čeka su se popeli na binu i "zabranili" održavanje koncerta.

Oglasio se i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kojeg su, prema navodima RTRS, učesnici protesta prethodno izvređali.

- Oštećena oprema ozvučenja, trg blokiran. Koncert ne može biti održan. Protest je održan, koncert onemogućen - napisao je Radojičić na Tviteru.

Plato pred Muzejem su zauzele grupe koje protestvuju. Uplaseni gradjani se razilaze. Zalosno pic.twitter.com/pV2xkXCaws

— Igor Radojicic (@RadojicicIgorMr) December 30, 2018

Na Trgu Krajine u Banjaluci prethodno je završeno okupljanje građana i članova grupe "Pravda za Davida" u znak podrške porodici Davida Dragičevića čiji je otac Davor poručio da tu ostaje "do kraja", ali i da "skupova na ovaj način više neće biti".

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Banjalučka policija: Nekoliko uhapšeno, Dragičević u bekstvu

Izvor: RTS, 31.Dec.2018

Pripadnici policije Republike Srpske priveli su u Banjaluci nekoliko osoba zbog kršenja zakona o javnom redu i miru posle protesta pod nazivom "Pravda za Davida", javljaju banjalučki mediji. Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, je u bekstvu i za njim se traga, navodi policija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.