Nakon optužbe da migrantima crtaju krstove na glavi, oglasio se i hrvatski MUP: Apsurdno

Izvor: B92, 13.Maj.2020, 16:52

Nakon optužbe da migrantima crtaju krstove na glavi, oglasio se i hrvatski MUP: Apsurdno

Hrvatski MUP je danas reagovao na članak iz "Gardijana", uz ocenu da su iznete neistinite tvrdnje.

"Britanski portal The Guardian objavio je juče članak, još jedan u nizu prepun činjenično neutemeljenih optužbi na račun hrvatske policije u postupanju prema nezakonitim migrantima", piše na početku njihovog saopštenja, a prenosi portal Indeks.

"Neutemeljene optužbe ovaj put su otišle korak dalje te se u članku navodi da su hrvatski policijski službenici sprejom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obojili glave migranata koji su pokušali nezakonito ući u Republiku Hrvatsku u nameri da ih obilježe, ponize i traumatizuju, jer su im glave obojene u obliku krsta, a migrantska populacija je većinom muslimanska. Na pretenciozan način, neobjektivnošću i senzacionalističkim člancima optužuje se hrvatske policijske službenike za ksenofobiju, a posebno je apsurdno što se takve optužbe imputiraju policijskim službenicima države koja ima izrazito dobre i prijateljske odnose s Islamskom zajednicom", navodi hrvatski MUP.

Kako navode, posebno zabrinjava i zaslužuje najoštriju osudu zato što je ovakav članak, koji, kako navode, očigledno podstiče na versku netrpeljivost, plasiran u javnost tokom meseca ramazana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HRVATSKI MUP OPTUŽEN DA CRTA KRSTOVE NA GLAVAMA MIGRANATA Usledio oštar demanti opasne tvrdnje pogotovo u vreme Ramazana

Izvor: Kurir, 13.Maj.2020

Hrvatski MUP negirao je danas pisanje britanskog Gardijana da policajci migrantima crtaju krstove na glavi, navodeći da se radi o još jednoj u nizu neutemeljenih optužbi na račun hrvatske policije u postupanju prema nezakonitim migrantima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.