Nakon obraćanja šefa Hezbolaha, Izrael odahnuo

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 22:29

Nakon obraćanja šefa Hezbolaha, Izrael odahnuo

U Izraelu su danas svi pribojavali da će šef Hezbolaha Hasan Nasralah najaviti veći napad.

Oni su odahnuli kada su čuli njegovo prvo obraćanje od rata Izraela i Hamasa, javlja specijalni izveštač Tanjuga iz Izraela.

On navodi da tinjaju sukobi na granici sa Libanom, na krajnjem severu Izraela, i da se zasad sukobi zadržavaju na tome, ali da bi situacija mogla da se promeni.

Najveći problem Izraela je to što svi pokušavaju da zaustave bombardovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gaze i civila u toj oblasti, a u poseti Izraelu danas je bio i američki državni sekretar Entoni Blinken koji ga je zamolio da prestane sa bombardovanjem, što je izraelski premijer Benjamin Netanijahu odbio.

Istovremeno, u Tel Avivu je organizovan protest porodica nestalih i otetih koje su insistirale na tome da bombardovanje ne prestane dok ne budu bili oslobođeni svi koji su zarobljeni.

Ekipa Tanjuga obišla je En Bokek u kojem se nalazi grupa luksuznih hotela gde su smeštene izbeglice iz obližneg kibuca Magen koji su pretrpeli teške napade Hamasa 7. oktobra.

"Bilo je to neprospavanih 48 sati. Dete te pita: Tata, ako tebe ubiju, da li mogu da koristim oružje? U isto vreme, objašnjavati njemu šta se dešava i smirivati ga. Užas. Deset momaka se borilo protiv 70 terorista. Uspeli su da uđu, dva člana kibuca su ubijena, a jedan je izgubio nogu", rekao je Goran Mekić iz kibuca Magen.

Dina Berštajn je rekla da je njenu porodicu 7. oktobra probudila neuobičajena buka.

"Navikli smo na zvuk raketa, ali ovog puta je to bilo nekako drugačije. Nismo znali šta se događa. Pozvani smo da se sklonimo na bezbedno, misleći da će to trajati 10-ak minuta kao i ranije. Međutim, tih 10 minuta se pretvorilo u 10 sati. Sutradan smo evakuisani i tako smo završili u kampu", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.