Nakon napada u Finskoj oglasio se ministar: Pokušavamo da shvatimo šta se desilo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon napada u Finskoj oglasio se ministar: Pokušavamo da shvatimo šta se desilo!

Vest o pucnjavi u tržnom centru u Finskoj u kojoj je jedna osoba ubijena i najmanje devet povređeno, ministra spoljnih poslova Finske Peka Havista dočekala je u Beogradu

On je kazao da o napadu policija za sada nema mnogo informacija osim da se pretpostavlja da iza napada stoji dečak iz škole.

- Dok smo boravili u Beogradu, saznali smo da je došlo do napada u istočnom delu Finske. Nemamo za sada dovoljno informacija koji je razlog napada. Znamo da se neki ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nalaze u bolnici i za nas je to šokantno - rekao je Havisto na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministrom Ivicom Dačićem u Beogradu.

Kako je rekao, u finskom parlamentu danas se na tu temu odvijala debata, dodajući i da političke grupe već izjavljuju saučešće povodom napada.

- Pokušavamo da shvatimo šta se desilo. Pretpostavljamo da se jedan dečak iz škole nalazi u pozadini tog događaja - rekao je Havisto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.