Nakon napada na bolnicu umrla četiri pacijenta VIDEO

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 18:02

Nakon napada na bolnicu umrla četiri pacijenta VIDEO

Ministarstvo zdravlja Hamasa saopštilo je da su četiri pacijenta umrla posle nestanka struje, što je izazvalo prestanak dotoka kiseonika u bolnici u Gazi.

"Generatori bolničkog kompleksa su stali i struja je prekinuta u bolnici Naser u Kan Junisu", navodi se u saopštenju i dodaje da se strahuje za život devet pacijenata na bolničkom odeljenju intenzivne nege.

Ministarstvo je u četvrtak saopštilo da je nekoliko stotina ljudi, pacijenata, medicinskog osoblja i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugih civila još uvek u bolničkom kompleksu posle napada.

Izraelska vojska je istog dana objasnila da je pokrenula "ciljanu operaciju" na bolnicu Naser, pošto je imala "verodostojne informacije" da je Hamas tamo držao taoce "i da bi tu mogla biti tela talaca".

Vojska je potom uveče pojasnila da za to "još nije pronašla dokaze" u kompleksu, već je zaplenila oružje i granate.

Posle više od četiri meseca rata između Izraela i Hamasa, nasilje je koncentrisano na jugu opkoljenog i razorenog Pojasa Gaze, između gradova Kan Junis i Rafa, poslednjeg grada na jugu Pojasa Gaze na granici sa Egiptom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.