Nakon Parksmart sertifikata i prestižna EPA nagrada  garaži Obilićev venac

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon Parksmart sertifikata i prestižna EPA nagrada garaži "Obilićev venac"

Garaža "Obilićev venac" dobila je prvu nagradu u kategoriji najbolje rekonstruisane garaže na konkursu Evropske parking asocijacije (EPA), čiji su pobednici proglašeni na godišnjoj skupštini ovog Udruženja u Malagi.

Reč je o konkursu za najveća dostignuća u parkiranju, koji EPA objavljuje na svake dve godine u pet kategorija. Prošle godine, ova garaža je proglašena za prvu i jedinu "zelenu" garažu u Evropi i dodeljen joj je Parksmart sertifikat, koji je u tom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posedovalo još samo 17 garaža na svetu.

Garaža, kojom upravlja JKP "Parking servis", nalazi se u najužem centru Beograda, a njenom rekonstrukcijom i nadogradnjom četiri polunivoa, tokom 2017. godine, dobijeno je, ne samo 200 novih parking mesta u ovom delu grada, već i adut kojim se Beograd može pohvaliti svetu.

Ova garaža ima solarne panele sa elektranom, LED osvetljenje sa senzorima pokreta, punjače za vozila na električni pogon, parking mesta za bicikle, kante za 6 različitih kategorija otpada, zonu za performanse i izložbe, besplatan internet za korisnike.

Prilikom rekonstrukcije garaže "Obilićev venac", razmišljanje i sam koncept parkiranja okrenuti su, pre svega, ka korisnicima. Sve što je urađeno je u službi korisnika. Po prvi put od izgradnje garaže, 1975. godine,  ugrađen je lift za korisnike. Jedna od inovacija je i muzika na pešačkim koridorima, a u garaži je postavljen i alat za popravku bicikala.

U ovom parking objektu  možete, ne samo da parkirate svoj automobil, već i da uživate, zabavite se, reciklirate. Takođe, možete da preuzmete bicikle, koje dobijate na besplatno korišćenje za vreme dok je Vaš automobil parkiran u garaži. I to čak četiri bicikla – dva za odrasle i dva dečja.

Ostvarujući i misiju i viziju, garaža "Obilićev venac2 postavila je kriterijume za izgradnju svih narednih garaža u Beogradu, ispod kojih se nikako ne sme ići.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.