Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakit napravljen od kose (FOTO)

Umjetnost stvaranja kosom, sitnim svilenim trakicama te strast za putovanjima, frizerska kreativka Mare Bosančić iz Splita odlučila je zaokružiti u cjelinu i dati pečat nečem sasvim drugačijem.

Ako poželite pomaknuti granice mode te staviti turban koji pritom izgleda kao dio koji je napravljen od vaše kose, dovoljno je skupiti kosu u niski zaglađeni rep te staviti turban na glavu koji je napravljen od međusobno isprepletenih pletenica te svilenih trakica u šarenim koloritima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ljetnih nijansi.

Inspiraciju je pronašla u ženama Afrike, onima iz Burkine Faso te afričkih plemena BoroBoro gdje žene očaravaju kreativnošću i stilom unatoč lošem standardu življenja.

Strast za putovanjima i istraživanje drugačijih modnih običaja odvela ju je i do plemena Padaung koji vjekovima čuvaju plemensku tradiciju dugih vratova koji su po njima simbol uzvišene ljepote, što joj je bila inspiracija za ogrlice kojima su žene žirafe izduživale vrat.

Nakit od kose napravljen je od kvalitetnog sintetičkog vlakna te isprepleten svilenim trakicama, ušiven šivaćom mašinom dovoljno čvrsto da možete novi stil isfurati više puta.

Za ovo inspirativno snimanje zaslužan je mladi i talentirani fotograf iz Splita Ivan Gudić, a pletivo od kose i odjevne predmete na modelu iz agencije Talia models Gordani Dude, osmislila je Mare Bosančić čije kreacije potražite na Facebooku.

(NN, feshion.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.