Najžešći sukob Vojske Izraela i Palestinaca u Gazi, sirene u Tel Avivu

Izvor: Beta, 10.Maj.2023, 20:50

Najžešći sukob Vojske Izraela i Palestinaca u Gazi, sirene u Tel Avivu

Uprkos izveštajima o nastojanjima da se zaustavi sukob Izraela s Palestincima, jaka baražna raketna vatra je ispaljena večeras u pravcu južnog i centralnog dela Izraela i sirene su se ponovo oglasile u Tel Avivu, a jaka ekpslozija se čula nad Berševom.U vojnom saopštenju Izrael se kaže da je oko 270 raketa ispaljeno iz pojasa Gaze na Izrael počev od podneva do 16.00 sati, ali 65 nije preletelo granicu ili je palo u Sredozemno more.To su najžešći sukobi izraelske vojske i ekstremista u Gazi u proteklih devet meseci, navode agencije.Palestinci su danas rekli da je najmanje 20 ljudi pognulo i više od 40 ranjeno od početka izraelskih napada iz vazduha na tu teritoriju u utorak.Trinaest Palestinaca je poginulo juče pred zoru u izraelskim napadima iz vazduha na Gazu, uključujući tri komandira Islamskog džihada koje je Izrael optužio za nedavno raketiranje svoje južne teritorje. Ostale žrtve su civili, uključujući četvoro dece i četiri žene.Još dva Palestinca su ubijena kasnije juče, a Izrael tvrdi da su to bili ekstremisti koji su planrali da ispale protivtenkovsku raketu.Islamski džihad je odmah zapretio da će se osvetiti za njihovu smrt.Danas je portparol te organizacije rekao da Egipat posreduje između dve strane kako bi se postigao dogovor ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sukob Vojske Izraela i Palestinaca u Gazi, sirene u Tel Avivu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2023

Uprkos izveštajima o nastojanjima da se zaustavi sukob Izraela sa Palestincima, jaka baražna raketna vatra je ispaljena večeras u pravcu južnog i centralnog dela Izraela i sirene su se ponovo oglasile u Tel Avivu, a jaka ekpslozija se čula nad Berševom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.