Najviši hrvatski zvaničnici čestitali Vaskrs pravoslavnim vernicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2023, 11:58

Najviši hrvatski zvaničnici čestitali Vaskrs pravoslavnim vernicima

Najviši zvaničnici Hrvatske čestitali su danas Vaskrs pravoslavnim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović istakao je u čestitki da najveći hrišćanski praznik ljudima donosi nadu i veru u pobedu života, dobra i svetlosti, u bolje sutra koje će doći usprkos teškoćama s kojima smo suočeni.

"Živimo u vremenu kada su mir, solidarnost, međusobno razumevanje i poštovanje različitosti veoma potrebni za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izgradnju te bolje budućnosti", naveo je Milanović, prenosi Hina.

Predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković takođe je čestitao pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

"U ime vlade i svoje lično ime, želim da vam praznični dani proteku u miru i radosti, u društvu porodica, najbližih i najmilijih", naveo je Plenković u čestitki.

Pravoslavni Vaskrs vernicima u Hrvatskoj je čestitao i predsednik Sabora Gordan Jandroković, koji je poželeo da taj hrišćanski praznik bude zajedničko uporište u izgradnju tolerantnijeg društva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hrvatski državni vrh čestitao Uskrs pravoslavnim vernicima

Izvor: Beta, 15.Apr.2023

Hrvatski državni vrh čestitao je danas predstojeći Uskrs pravoslavnim vernicima uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse"."Najveći hrišćanski praznik ljudima donosi nadu i veru u pobedu života, dobra i svetla, u bolje sutra koje će doći usprkos teškoćama s kojima smo suočeni", napisao je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.