Najverovatnije će koronavirus ostati sa nama zauvek

Izvor: B92, 30.Mar.2020, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najverovatnije će koronavirus ostati sa nama zauvek"

Situacija sa pandemijom koronavirusa se može stabilizovati tek za nekoliko godina.

Ovo je na radiju "Govori Moskva“ izjavio direktor Instituta za medicinsku parazitologiju i tropske bolesti ruskog Univerziteta „Sečin“ Aleksandar Lukašev.

Ruski virusolog je primetio da je razvoj koronavirusa po scenariju SARS-a, kada se bolest mogla u potpunosti iskoreniti, sada već nemoguć.

"Najverovatnije će taj virus ostati sa nama zauvek", smatra Lukašev.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Po mišljenju stručnjaka, virus će ostati kod ljudi, neće oslabiti, ali neće biti opasan za društvo. Lukašev smatra da će za stabilizaciju situacije sa kovid 19 biti potrebno nekoliko godina.

On pretpostavlja da će uskoro u Kini početi drugi talas korone.

"Naravno, oni znaju da se bore, kako da zaustave virus, ali Kina i dalje živi na buretu baruta", navodi Lukašev.

On je naglasio da je Rusija preduzela oštre mere za borbu protiv virusa koje mnoge države ne bi uradile, prenosi Sputnjik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lukašev: Najverovatnije će Kovid-19 ostati sa nama zauvek

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020

Situacija sa pandemijom korona virusa može se stabilizovati tek za nekoliko godina, a taj virus će najverovatnije ostati sa nama zauvek, ali ne kao društveno opasan, smatra direktor Instituta za medicinsku parazitologiju i tropske bolesti ruskog Univerziteta "Sečin" Aleksandar Lukašev...On je za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.