Najveći udarac tek predstoji

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 09:08

Najveći udarac tek predstoji

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar rekla je danas da "najveći udarac" u ukrajinskoj kontraofanzivi tek predstoji.

Ipak, priznala je da je reč o teškoj operaciji jer Rusija daje sve što može da zaustavi Ukrajinu.

"Neprijatelj neće lako odustati od svojih pozicija, a mi moramo da se pripremimo za težak duel. U stvari, to se dešava upravo sad", navela je ona na Telegramu, prenosi Rojters.

Dodala je da operacija koja je u toku ima nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ciljeva, te da vojska te zadatke ispunjava.

"Uprkos činjenjici da naše trupe napreduju u nekoliko pravaca na jug, neprijatelj svoje napore koncentriše ka istoku i nastavlja da napreduje tamo. Za neprijatelja je to glavni pravac napada jer agresor ne odustaje od cilja da dođe do granice Donjecke i Luganske oblasti", navela je Malijar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.