Najveće plate u državnim preduzećima, najmanje u lokalnoj samoupravi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 19:28

Najveće plate u državnim preduzećima, najmanje u lokalnoj samoupravi

Plate u javnom sektoru u Srbiji su prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku neznatno veće od plata van javnog sektora, pošto je prosečna novembarska neto plata u javnom sektoru iznosila 78.530 dinara, a van njega 78.242.

Najveća primanja u javnom sektoru imali su zaposleni u javnim državnim preduzećima, čiji je novembarski prosek bio 88.860 dinara, što je znatno više od proseka zaposlenih u lokalnoj administraciji koji je iznosio 66.145 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Radnici u javnim lokalnim preduzećima u proseku su primili po 70.464 dinara.

Kada je o administraciji reč, njen prosek na nivou države je iznosio 85.654 dinara, a na pokrajinskom 87.482 dinara.

Primanja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, gde je zabeležen prosek od 77.610 dinara i u obrazovanju i kulturi od prosečnih 72.867 dinara, bila su manja od ukupnog novembarskog republičkog proseka koji je iznosio 78.326 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.