Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća žrtva birokratije

SIUDAD MEKSIKO - Meksikanka Sesilija Velaskes pobedila je na takmičenju za najveću žrtvu birokratije, pošto je morala da sakuplja gomile potvrda za lečenje sina.

Zahvaljujući apsurnim propisima, ona je bila primorana da na svakih 15 dana pribavlja istih sedam potvrda kako bi mogla da dobije lekove za bolesnog sina. Na taj način je postala najpoznatija žrtva birokratije u Meksiku.

Kao pobednici tog neobičnog takmičenja, predsednik Meksika joj je uručio ček >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na 300.000 pezosa (oko 16.000 evra).

"To je bio pravi pakao. Vadila sam stalno iste potvrde i da se radilo o mom, a ne zdravlju mog sina, mislim da bih digla ruke od svega", rekla je gospođa Velaskes.

Za takmičenje koje je pokrenulo meksičko Ministarstva za javne službe prijavilo se 20.000 gradjana koji su imali sličnih problema sa birokratijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.