Najveća zabava na trgovima

Izvor: Politika, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća zabava na trgovima

Svečani doček Nove 2008. godine biće, kao i svaki put, organizovan širom Srbije. U Beogradu i Novom Sadu planiran je bogat program i glamurozan ulazak u Novu godinu sa najvećim zvezdama muzičke scene. Popularni muzičari su se, kao i prethodnih godina, utrkivali da zakažu "tezgu" i da zabavljaju publiku na trgovima, u hotelima, diskotekama, klubovima, jer je ovo idealna prilika da zarade i nešto više novca. Doček Nove godine u Beogradu biće priređen na tri bine – ispred Doma Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << skupštine, na Trgu Republike i ispred Beogradske arene. Koncert ispred Narodne skupštine otvoriće laureati MTV-ja, grupa "Van Gog", a posle beogradskog rok sastava nastupiće popularni pevač Vlado Georgiev. Posle Georgieva na binu će izaći duo "Flamingosi", koji će Beograđane uvesti u Novu 2008. godinu.

Ognjen Amidžić, iz "Flamingosa", kaže da su oni već nekoliko puta bili u prilici da sviraju na otvorenom i dodaje da je to fantastičan osećaj.

– Posebno nam je drago, jer nam je ovo prvi, pravi veliki koncert u Beogradu. Svi naši nastupi do sada bili su zatvorenog tipa. Ovo je prvi put da će ljudi moći da dođu da nas vide u većem broju. Potrudićemo se da napravimo dobru atmosferu, pogotovo što ćemo baš mi uvesti ljude u Novu godinu.

Posle ovog dua sviraće "Ođila", zatim nastupa Haris Džinović i na kraju di-džej Balkan bits.

Program na Trgu Republike otvoriće "Big bend", a posle njih nastupiće britanski elektro-hiphop sastav "Stereo MCs", kojima će ovo biti treći koncert u Srbiji. Osim najvećih hitova, kao što su "Connected" i "Step it up", Britanci će izvesti i nekoliko numera sa novog albuma, koji trenutno spremaju. Kada završe "Stereo MCs", publiku na Trgu Republike zabavljaće "Bajaga i instruktori" i Bebi Dol.

Na bini kod Arene biće postavljena treća scena, koja će biti u znaku elektronske muzike.

I u drugim gradovima širom Srbije biće priređen svečani doček. Ovogodišnja pobednica Evrovizije Marija Šerifović Novu godinu će proslaviti sa Kruševljanima na glavnom trgu u ovom gradu.

U Somboru, na trgu Svetog trojstva, nastupiće Prljavi Inspektor Blaža i "Kljunovi". Pevač Željko Samardžić uveseljavaće goste hotela "Grand" na Kopaoniku, dok će sarajevska grupa "Crvena jabuka" zabavljati publiku u Šapcu.

Iako je "Riblja čorba", zajedno sa grupom "Negativ", trebalo da nastupi u Banjaluci, taj koncert je otkazan. Međutim, beogradske grupe će, ipak, svirati za najluđu noć, i to u Doboju.

– Za jedan bend je veoma bitno da svira negde za Novu godinu. U stvari, ne da je bitno, nego je od životne važnosti. Između ostalog i zbog novca, jer smo mi profesionalci koji žive od toga. Eto, jednom godišnje imamo priliku da uzmemo neku veću kintu u ovoj besparici – kaže lider "Riblje čorbe" Bora Đorđević.

U Novom Sadu planirali su spektakularan ulazak u Novu 2008. na Trgu slobode. Na bini, koja će se nalaziti ispred Gradske kuće program će otvoriti beogradska grupa "Kal", posle njih nastupaju "Studio alektik", a zatim pevačica Aleksandra Radović.

Najveća zvezda na Trgu slobode biće Zdravko Čolić. Upravo će Čola uvesti Novosađane u Novu godinu uz veliki vatromet i ponoćni valcer.

– Već nekoliko godina zovu me da nastupim u Novom Sadu za Novu godinu i željno me iščekuju, i evo, konačno smo se sada uskladili. Prošle godine nisam nigde nastupao za doček, i zato sam odlučio da ću ovoga puta, ipak, održati novogodišnji koncert. Ne verujem da ću imati solistički koncert u Novom Sadu, tako da je ovaj nastup za Novu godinu, u neku ruku, zamena za to. Jeste da je hladno i da to malo remeti neke moje muzičke planove, ali nadam se da će nam svima biti lepo – rekao nam je Zdravko Čolić.

Svečani doček Nove godine u Novom Sadu zatvoriće "Orkestar Bobana Markovića".

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.