Najveća temperatura ikada na zemlji - 54,4 stepena u Kaliforniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2020, 14:05

Najveća temperatura ikada na zemlji - 54,4 stepena u Kaliforniji

U američkom Nacionalnom parku Dolina smrt, koji se nalazi u Kaliforniji izmerena je najveća temperatura ikada izmerena na zemlji, od čak 54,4 celzijusa.

Tu temperaturu potvrdila je i američka meteorološka služba, prenosi BBC.

Prethodnih dana, a posebno proteklog vikenda, toplotni talas pogodio je američku zapadnu obalu, a visoke temperature doprinele su i nestanku struje u pojedinim delovima, jer elektrane nisu ispravno funkcionisale.

Ranije, najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << temperatura bila je 54 stepena i ona je takođe izmerena u Dolini smrti 2013. godine, a nakon što je odbačena temperatura od 56,6 stepena jer se veruje da nije dobro izmerena sa čitača temperature.

Kako se navodi, očekuje se da će temperature početi da opadaju od ponedeljka.

Dodaje se da pored nestanka struje, velike vrućine mogu da dovedu do topljenja asfalta, prinudnog spuštanja aviona i usijanja unutrašnjosti vozila, a mogu nepovoljno da utiču na poljoprivredna dobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izmerena najviša temperatura ikada na Zemlji - 54,4 stepena

Izvor: Radio 021, 17.Avg.2020

U američkom Nacionalnom parku Dolina smrti, koji se nalazi u Kaliforniji, izmerena je najviša temperatura ikada izmerena na Zemlji, od čak 54,4 Celzijusa...Tu temperaturu potvrdila je i američka meteorološka služba, prenosi BBC...Prethodnih dana, a posebno proteklog vikenda, toplotni talas pogodio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.