Najveća drvena kuća na svetu

Izvor: Blic, 21.Okt.2009, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća drvena kuća na svetu

I pored toga što ova kuća izgleda stvarno opasno, njen kreator tvrdi da je inspirisan vizijom da gradi dokle god ima materijala. Kuća je počela da se pravi iz zabave i kao hobi, a onda je sve poprimilo mnogo ozbiljnije razmere.



Posle 15 godina ova kuća ima 3.050 m2 i u njoj se nalazi preko 250.000 eksera sa mnogo komada drveta.

Ova neverovatna konstrukcija se nalazi iznad stabla koje predstavlja njen oslonac.

Poznata kao „Minister’s >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Treehouse" u njoj se nalazi teren za košarku, svetilište, zvono od pola tone na vrhu kuće (iznad potkrovlja) koje predstavlja poklon Burgessa (dizajnera) njegovoj ženi za godišnjicu.

Sama konstrukcija izgleda kao da varira između organizovane i planirane do haotične i nestabilne.

Ova podjednako čudna koliko i zanimljiva kuća je otvorena za javnost. Posetioci moraju da poštuju kuću i da u njoj ne puše.

www.yu-bulid.rs

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.