Najveća bitka od Drugog svetskog rata, Zelenski kreće u ofanzivu velikih razmera

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 21:48

"Najveća bitka od Drugog svetskog rata, Zelenski kreće u ofanzivu velikih razmera"

Ruske snage su zauzimanjem Bahmuta dobile najveću bitku u Evropi od Drugog svetskog rata, rekao je za RIA bivši američki senator iz Virdžinije Ričard Blek.

"Rusija je dobila najveću bitku u Evropi od Drugog svetskog rata. Zapadni mediji sporo priznaju ukrajinski poraz, ali izgleda da je Zelenski izgubio grad, trpeći razorne gubitke u ljudstvu i opremi", rekao je Blek, nazivajući bitku za Bahmut - "epskom".

Blek je sugerisao da će poraz podstaći ukrajinske snage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pokrenu ofanzivu velikih razmera, o čijoj se pripremi dugo pričalo.

"Ovi gubici će podstaći Zelenskog da krene u ofanzivu kako bi dokazao da i dalje ima borbenu moć, iako bi razumniji put bio traženje mira i zaustavljanje daljeg krvoprolića", rekao je izvor agencije.

Bitka za Bahmut okončana je posle 224 dana krvave borbe, piše RT.

Osvajanje grada obnarodovao je osnivač Grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin, a potvrdilo je ministarstvo odbrane Rusije.

Oružane snage Ukrajine jutros su negirale gubitak grada, a predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na samitu G7 priznao da je Bahmut ipak izgubljen.

"Danas je Bahmut samo u našim srcima", poručio je on, nakon čega je zahvalio svim ukrajinskim borcima koji su se borili u tom gradu.

On se, ipak, nešto kasnije predomislio i negirao da su Rusi ovaj grad osvojili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bivši američki senator: Zauzimanje Bahmuta najveća bitka od Drugog svetskog rata

Izvor: 24sedam.rs, 22.Maj.2023

Bitka za Bahmut okončana je posle 224 dana krvave borbe

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.