Izvor: RTS, 01.Avg.2021, 05:49

Najtopliji dan vrelog talasa, na snazi crveni meteo-alarm

U Srbiji će danas biti najtopliji dan u vrelom talasu. Najniža temperatura od 17 do 24, a najviša u većini krajeva od 36 na severozapadu do 42 stepena na jugoistoku Srbije. Na snazi crveni meteo-alarm.
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo sa temperaturom od 36 na severozapadu do 42 stepena na jugoistoku Srbije.

Na snazi je crveni meteo-alarm. To znači da je vreme vrlo opasno. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.
Prema upozorenju, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Treba pratiti i savete lekara i nadležnih državnih službi. 
Posle podne, uveče i tokom noći na severu Srbije, uz izolovani razvoj oblačnosti, ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.
Duvae slab i umeren vetar, u planinskim predelima i na severu jak, kratkotrajno i olujni južni i jugozapadni, a krajem dana i tokom noći u Vojvodini u skretanju na severozapadni.
Najniža temperatura od 17 do 24, a najviša u većini krajeva od 36 na severozapadu do 42 stepena na jugoistoku Srbije.
U Beogradu sunčano, a kakvo-takvo osveženje donosiće umeren južni vetar. Najviša temperatura 38 stepeni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šest saveta kako se izboriti sa nesnosnim vrućinama

Izvor: RTS, 01.Avg.2021

U Srbiji će danas biti najtopliji dan u vrelom talasu, sa temperaturom do 42 stepena. Zbog ekstremnog vremena upaljen je crveni meteo-alarm. Dajemo vam šest saveta kako da pregurate letnju žegu. . Kada su temperature visoke, preporuka je da se, posebno od 10 do 16 časova,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.