Najtiše rase pasa su....

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najtiše rase pasa su....

Bez obzira da li želite psa koji ne laje (ili barem koji ne laje puno), živite u stanu sa tankim zidovima ili samo želite mir u svom domu, ovo su rase za vas. Veterinari, njih 218, dali su svoje mišljenje, koji psi su najtiši.

1.Doga

Najtiši u svetu pasa ujedno su i najveći. Ovo je nežan div mirne naravi, koji ne laje često, ali kada zalaje njegov glas je glasniji i dublji od bilo kojeg drugog psa.

2.Njufaundlandski pas

Hrabar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i inteligentan pas, poznat po ljubavi prema deci, odanosti i želji da bude "pas za krilo" uprkos svojoj veličini.

3.Pirinejski pastirski pas

Velik pas velikog srca. Kada se pravilno dresira, miran je, nežan i zaštitnički nastrojen, ali vi morate uložiti trud, kako bi ovog tvrdoglavog psa učinili takvim.

4. Mali italijanski hrt

Malen, inteligentan i pomalo osetljiv, ovaj pas može biti prkosan, ali lajanje je retko problem. Dresura i pristojno ponašanje u kući druga su priča.

5. Mali engleski hrt

Ovaj pas je elegantne, atletske građe. Možete ga zateći kako lovi mačku ili krade hranu sa stola, ali je ujedno miran i tih prijatelj, koji će se rado priljubiti uz vas na kauču.

6. Mastif

Drag ali tvrdoglav pas. Zaštitnički se ponaša prema svojoj porodici, ali njegova veličina je dovoljna da uplaši svakoga, tako da retko mora da zalaje.

7. Bernski planinski pas

Zgodan švajcarski pas odgojen za vuču kolica, vođenje stoke u polje ili na sajam, dakle kao pastirski pas. Danas je poznat kao miran, iako kao štene može biti aktivan, zaigran, a ponekad zna i gricnuti.

8. Bulmastif

Odlučan i odan, nije pas koji previše laje, ali se ne slaže uvek dobro sa drugim psima i mačkama.

9. Zlatni retriver

Pas koji stvarno želi ugoditi ljudima, uvek spreman na druženje i trčanje za lopticama. Nije pas koji laje, ali je aktivan i najsrećniji je ako može višak energije izbaciti kroz šetnju, plivanje i ostale aktivnosti.

10. Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Mali, zaigrani pas koji voli svoje vlasnike i mrzi da bude sam. Njegov temperament kreće se od dragog i mirnog do tvrdoglavog psa, ali sa doslednim treningom može se dobro izdresirati i biti poslušan.

11. Bernardinac

Bernardinac. Član porodice mastifa. Može biti drag, sramežljiv i tvrdoglav, ali sa pravilnom dresurom i socijalizacijom, ova tiha rasa može biti izvrstan porodični pas ili se koristiti u terapijske svrhe.

12. Kineski Šar Pej

Samouveren i tih pas. Inteligentan je i odan porodici, ali zna biti tvrdoglav. Izvrstan je čuvar koji laje samo kada je zabrinut ili se igra.

13.Rodezijski ridžbek

Veliki i impresivan pas. Jako je zaštitnički nastrojen prema svojoj porodici, ali će ih pre zaštititi svojim telom nego lajanjem.

14. Irski seter

Ovaj pas definitivno ima višak energije, ali je srećom ne iskazuje lajanjem. Sve dok ima dovoljno aktivnosti na koje može potrošiti energiju, on je izvrstan pas za tanke zidove.

15. Škotski ovčar

Ovaj blag i privržen pas laje samo kada ima nešto da kaže. Ako mu omogućite dovoljno aktivnosti ne bi trebalo da bude glasan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.