Izvor: Blic, 29.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najteže prošlo

Najteže prošlo

IVANJICA - Ekipa Habitfarm Javora u prvom delu sezone ima dva cilja - da se domogne gornjeg dela tabele i od izuzetno mladog tima napravi što više dobrih igrača - naglašava Goran Marić Doka, šef stručnog štaba ivanjičkog fudbalskog prvoligaša. Uspehom će se smatrati svaki plasman iznad desetog mesta na tabeli Prve lige.

- Veoma je važno što možemo igrati bez opterećenja jer nam uprava kluba ne nalaže vrh tabele po svaku cenu. Svesni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo da je tim Javora ove godine planski podmlađen. Cilj nam je da te mlade dečake naučimo da igraju fudbal i eventualno iznedrimo nekog dobrog ili vrhunskog igrača - rekao je Marić.

Trener Ivanjičana dodaje da je iza njegove ekipe ostao težak početka prvenstva u kom se ovaj tim nije baš najbolje snašao. Od prvih pet utakmica koje je odigrao, Javor je četiri izgubio. Tada je na čelu ivanjičkog prvoligaša bio trener Srđan Vasiljević. Dolaskom Marića na mesto trenera, Javoru je krenulo nabolje, što govore i rezultati. Od četiri utakmice Marić je zabeležio tri remija i jednu pobedu.

- Radili smo na podizanju kondicije i na tehnici. Takođe mi je bilo važno uspostavljanje discipline. Ako jedan klub ima dobru disciplinu, onda sve drugo dolazi samo po sebi. Divio sam se Javoru prethodnih sezona i načinu na koji ovaj klub funkcioniše, poštovanju između trenera i igrača. To je ono što ja hoću. Odgovoran, čvrst Javor koji je spreman da brani klupske boje - kaže Marić.

Igrači Habitfarm Javora se nadaju da će ostvariti bar dve pobede u naredna tri meča od kojih dva igraju kod kuće. To bi im znatno pomoglo da se odlepe od dna tabele i krenu ka ostvarenju cilja. Ako je suditi po dosadašnjoj poseti publike, ekipi Habitfarm Javora neće nedostajati podrška sa tribina.

Beba Bojović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.