Izvor: Danas, 14.Nov.2015, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstarija VM ustanova u Evropi

Svečanosti povodom obeležavanja 229 godina postojanja Vojnomedicinskog centra Novi Sad održana je u Domu Vojske. Reč je o najstarijoj vojnomedicinskoj ustanovi u Evropi, a prema rečima pukovnika Bratoljuba Brkljače upravnika VMC-a, bolnica za sve to vreme nije prekidala rad čak ni u najtežim, ratnim uslovima.

- Mi smo opšta bolnica sekundarnog nivoa, a po funkciji gradska bolnica. Namera nam je da u saradnji sa gradskom upravom još više pomognemo građanima Južnobačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << okruga, a čak i građanima iz drugih okruga mogu da se leče kod nas ako overe uput u Socijalnom, istakao je pukovnik Brkljača. Akcija izvođenja 170 operacija u jednom mesecu za civilne osiguranike, koja je ranije najavljena povodom obeležavanja važne godišnjice, uspešno je realizovana, a kako je ocenio upravnik, opremanjem još jedne sale, bolnica će moći da nastavi tim tempom rada. - Vojnomedicinski centar je veoma važan za grad i okrug, jer svojim radom rasterećuje Klinički centar Vojvodine i Institut u Sremskoj Kamenici. Zato Grad i promoviše ovu zdravstvenu ustanovu, i trudićemo se da im i dalje pomažemo i obezbedimo što bolje uslove za rad - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i čestitao rukovodstvu i svim zaposlenima godišnjicu postojanja. Gradonačelnik je takođe najavio da Grad planira da sledeće godine izdvoji sredstva iz budžeta za nabavku opreme za treću hiruršku salu, što bi povećalo kapacitete bolnice za još 1.000 operacija na godišnjem nivou. Kako je naglasio, namera Grada je da obezbedi što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za Novosađane i stanovnike ovog dela Vojvodine.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.