Najradikalnija borba protiv korone

Izvor: B92, 08.Maj.2021, 22:32

Najradikalnija borba protiv korone

Granice Australije praktično su zatvorene više od godinu dana. Zemlja je reagovala na pandemiju zatvaranjem granica u martu 2020.

Takva politika pokazala se uspešno; zaraženih nema. Usprkos tome i činjenici da broj vakcinisanih u svetu raste, Australija planira otvaranje tek sredinom 2022.

Ministar trgovine i turizma Den Tehan izjavio je da potpuno otvaranje ne smatra realnim pre sredine ili čak druge polovine 2022. Nali kristalnu kuglu nema niko, da bi znao šta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će s koronom biti u svetu polovinom 2022.

Na eskalaciju pandemije u Indiji Australija je reagirala zatvaranjem granica čak i za vlastite državljane, što je izazvalo bes mnogih i osudu udruženja za ljudska prava.

Sa Novim Zelandom Australija ima zajednički "balon za putovanja": Obe zemlje nemaju zaraženih, pa se na Novi Zeland više ne odnose restrikcije. Nakon godinu dana, odnedavno se između Novog Zelanda i Australije normalno putuje. Slično rešenje moglo bi se zamisliti i s drugim zemljama, rekao je ministar trgovine i turizma Den Tehan u razgovoru za "Sky News".

Australija ima radikalan način borbe protiv koronavirusa: čim otkriju da je neko zaražen, čitavi gradovi stavljaju se u izolaciju.

Do danas su zabeležili 29.800 slučajeva zaraze koronavirusom i 910 smrti, piše Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.