UŽIVO Novo raketiranje Izraela: Zna se ko je meta; Naređeno: Nastavite; Izrael = ubica bez premca FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 07:16

UŽIVO Novo raketiranje Izraela: Zna se ko je meta; Naređeno: Nastavite; Izrael = "ubica bez premca" FOTO/VIDEO

Jerusalim -- Međusobni napadi u Izraelu danas su nastavljeni nesmanjenim tempom.

Izraelske snage ubile su u napadu komadira Islamskog džihada visokog ranga u udaru iz vazduha na kuću u Beit Lahiji na severu pojasa Gaze, a Hamas je najavio masovno bombardovanje izraelskih gradova.

Optužena da nasumično napada pojas Gaze i da ne pravi razliku između zvaničnika Hamasa i civila, izraelska vojska sada dokazuje da izbegava civilne žrtve u Gazi.

Svetski državnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozivaju obe strane da zaštite civile, a pojedine zemlje zauzimaju svoje strane u ovom sukobu.

Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze saopštilo je u međuvremenu da je broj Palestinaca poginulih u Gazi povećan na 198, a da je među žrtvama 58 dece i da je oko 1.300 ljudi ranjeno.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija raspravljaće na sednici u četvrtak o trenutnim sukobima između Izraela i Palestinaca iz Pojasa Gaze, objavio je predsednik tog tela Volkan Bozkir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPADI NE PRESTAJU Serija novih vazdušnih udara izraelske avijacije na Gazu, poginulo 42 ljudi, SRAVNJENA 3 SOLITERA

Izvor: Blic, 17.Maj.2021

Izraelska ratna avijacija izvela je rano jutros seriju masivnih vazdušnih udara na više lokacija u gradu Gazi, samo nekoliko sati nakon što je premijer Benjamin Netanjahu najavio novi, četvrti rat s palestinskim Hamasom koji upravlja Pojasom Gaze.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.