Najnovije informacije: Izraelski mediji otkrivaju kada se očekuje prekid vatre u Gazi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2021, 14:53

Najnovije informacije: Izraelski mediji otkrivaju kada se očekuje prekid vatre u Gazi!

Zvaničnik kaže da Izrael želi da odloži prekid vatre kako bi uništio što više vojnih potencijala Hamasa i Islamskog džihada.

Strane u sukobu na granici između Izraela i pojasa Gaze mogu postići sporazum o prekidu vatre za nekoliko dana, rekao je diplomatski izvor za "Tajms of Izrael".

Prema izvoru koji je želeo da ostane anoniman posrednici su izrazili oprezni optimizam da će se zaustaviti borbe između dve strane.

Diplomata je takođe rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pregovarači veruju da su izraelski masovni napadi na Gazu u četvrtak i petak nagovestili da Izrael može pristati da uskoro nastupi prekid vatre.

Ranije je anonimni egipatski obaveštajni zvaničnik rekao za AP da je Izrael odbio predlog o prekidu vatre iz Egipta, koji je Hamas bio spreman da prihvati.

Sukob na granici između Izraela i pojasa Gaze eskalirao je početkom ove nedelje. Od tada je iz palestinske enklave ispaljeno više od dve hiljade raketa prema Izraelu, koji je odgovorio stotinama udara na ciljeve Hamasa u enklavi.

Ubijeno je preko 130 Palestinaca i sedam Izraelaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.