Izvor: Blic, 13.Feb.2018, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnaprednija fabrika robota objavila je ovaj snimak i mi smo se ZALEDILI OD STRAHA (VIDEO)

Kompanija za inovativni robotički inženjering i dizajn "Boston dinamiks" objavila je snimak Spotminija, svog robota koji izgleda kao pas i može da otvara vrata na najneverovatniji način.

Robot na četiri noge koristi mehaničku ruku kako bi uhvatio i okrenuo kvaku, a zatim i zadržao vrata dok njegov "prijatelj" ne uđe u prostoriju.

Ne znamo kako vama izgleda, ali nama je poprilično zastrašujuće koliko brzo roboti napreduju i šta će sve uskoro biti u stanju da urade...

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zatvorena vrata više nisu prepreka za robota Boston Dynamicsa

Izvor: B92, 13.Feb.2018

Kompanija Boston Dynamics objavila je video snimak robota Spot Mini koji otvara vrata...Na objavljenom snimku se vidi kako robot sa četiri noge, nalik psu, i "rukom", uspeva da bez problema otvori vrata...Sve vreme dok oba robota ne prođu u drugu prostoriju, prdržava vrata i uspeva da održi ravnotežu...Nepoznato...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.